Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@08:31:51 GMT

کردستان سال کم‌آبی پیش‌رو دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۸۲۶۰

کردستان سال کم‌آبی پیش‌رو دارد

علی پناهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع میانگین بارندگی‌های کردستان از آغاز سال زراعی جاری(اول مهر پارسال) تاکنون ۲۸۲ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته(۳۹۸ میلی متر) ۲۹ درصد و در مقایسه با بلندمدت (۲۵ تا ۳۰ سال قبل) حدود ۳۵۲ میلی متر، ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را شهرهای بیجار و دیواندره با ۳۹ درصد داشتند، افزود: شهرهای مریوان با ۳۲ درصد، قروه ۳۱، کامیاران ۳۰، بانه ۲۶، دهگلان ۲۴، سقز و سروآباد ۲۰ و سنندج با ۱۵ درصد در جایگاه‌های بعدی کمترین بارش قرار دارند.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کردستان ادامه داد: بیشترین کاهش بارندگی نسبت به دوره بلندمدت را شهر سروآباد با ۳۶ درصد به خود اختصاص داده و پس از آن شهرهای کامیاران با ۳۱ درصد، مریوان ۲۹، قروه ۲۸، بیجار ۲۳، بانه ۲۲، دهگلان ۲۰، سنندج ۱۸ و سقز با ۹ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان بارش (به صورت پهنه‌ای) ‌را در سال زراعی جاری شهرستان بانه با ۴۲۹ میلی متر داشته است، اضافه کرد: در این مدت شهرستان‌های مریوان ۴۲۷ میلی متر، سروآباد ۳۹۰، دیواندره ۳۳۶، سقز ۳۳۳، کامیاران ۳۰۰، سنندج ۲۹۵، دهگلان ۲۰۶، قروه ۱۷۲ و بیجار  ۱۵۹ میلی‌متر بارندگی داشتند.

پناهی سردترین دمای گزارش شده در زمستان سال گذشته را هم در شهر سقز با دمای منفی ۲۳.۳ درجه سانتی گراد و گرمترین دما را هم شهر سنندج با دمای ۲۱.۹ درجه سانتی گراد اعلام کرد و گفت: بالاترین میانگین دما در فصل زمستان سال گذشته مربوط به شهر کامیاران با ۵.۲ درجه سانتی گراد و کمترین میانگین دما منفی چهار دهم درجه سانتی گراد در شهر زرینه بوده که این نشان می‌دهد زمستان گرمی را در سال گذشته تجربه کردیم.

کمترین دمای به ثبت رسیده را شهر سقز با دمای منفی ۳۶ درجه در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۰ داشته و گرمترین دما را هم شهر سنندج با دمای ۴۴ درجه سانتی گراد در روزهای ۲۴ و ۲۵ تیرماه سال ۱۳۶۰ تجربه کرده است

وی یادآور شد: تاکنون در ایستگاه‌های اصلی در دوره بلندمدت، کمترین دمای به ثبت رسیده را شهر سقز با دمای منفی ۳۶ درجه سانتی گراد در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۰ داشته و گرمترین دما را هم شهر سنندج با دمای ۴۴ درجه سانتی گراد در روزهای ۲۴ و ۲۵ تیرماه سال ۱۳۶۰ تجربه کرده است.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کردستان با اشاره به وضعیت دمای استان در سال جاری تاکنون و اظهار داشت: از یکم فروردین ماه امسال تاکنون شهر دهگلان با دمای منفی ۱۰ درجه سانتی گراد در روز نهم فروردین ماه سردترین نقطه و سلین اورامان با دمای ۳۱ درجه سانتی گراد در ۲۱ فروردین گرمترین نقطه استان بودند.

وی در مورد وضعیت دمای شهر سنندج مرکز استان هم گفت: سنندج در روز هشتم فروردین ماه امسال با دمای منفی ۲ درجه سردترین و در ۱۸ فروردین ماه با دمای ۲۵ درجه سانتی گراد گرمترین دما را تاکنون داشته است.

اداره کل هواشناسی کردستان دارای ۲۲ ایستگاه هواشناسی شامل ۹ ایستگاه سینوپتیک (هر ساعت یک بار تغییرات هواشناسی در آن اندازه گیری و ثبت می‌شود) و ۱۳ ایستگاه اقلیم‌شناسی، ۷۹ ایستگاه باران‌سنجی و سه ایستگاه جاده‌ای است و این ایستگاه‌ها در طول شبانه روز پارامترهای هواشناسی را اندازه‌گیری و ثبت می‌کنند.

برچسب‌ها تغییرات آب و هوا کردستان بارندگی سنندج سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغییرات آب و هوا کردستان بارندگی تغییرات آب و هوا کردستان بارندگی سنندج سازمان هواشناسی اخبار کنکور درجه سانتی گراد هواشناسی کردستان گرمترین دما دمای منفی فروردین ماه شهر سنندج سال گذشته میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۸۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی

کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی از تداوم بارش باران در استان تا روز جمعه خبر داد و گفت: احتمال بارش برف در ارتفاعات وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، مرتضی نریمان صبح امروز _سه شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بررسی نقشه‌ها نشان دهنده جوی ناپایدار در ۲۴ ساعت آینده است و با تشدید فعالیت سامانه بارشی در ساعات بعد از ظهر افزایش ابر و بارش‌های رگباری به همراه وزش باد به نسبتاً شدید و تگرگ و برف در مناطق مستعد انتظار می‌رود.

وی با اشاره به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های استان، آب‌گرفتگی معابر و اختلال در تردد شهری، افزود: شهروندان و گردشگران از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

کارشناس هواشناسی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در ۲۴ ساعت گذشته بارش برف در ایستگاه‌های استان ثبت نشده اما برف پراکنده از ارتفاعات گزارش شده است، خاطرنشان کرد: در مدت زمان یاد شده، بیشترین بارش در ایستگاه هریس به میزان ۲۳.۶ میلی‌متر ثبت شده است.

نریمانی با اشاره به بارندگی مناسب روز گذشته تبریز گفت: ۱۱.۱ میلی‌متر باران در ایستگاه فرودگاه تبریز و ۱۵ میلی‌متر از ایستگاه هواشناسی استان در شهر تبریز ثبت شده است.

وی بیشینه دمای استان در ۲۴ گذشته را مربوط به میانه با ۲۴ درجه سانتی‌گراد بالای صفر اعلام کرد و افزود: کمینه دما مربوط به چاراویماق با چهار درجه سانتی‌گراد بالای صفر بود.

کارشناس هواشناسی استان آذربایجان شرقی دمای هوای تبریز را در زمان حاضر ۱۲ درجه بالای صفر اعلام و تاکید کرد: دمای هوا نسبت به روز گذشته یک درجه گرم‌تر شده است.

کد خبر 751405

دیگر خبرها

  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • هوای گرم در خراسان رضوی ماندگار است
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • دمای هوا افزایش می‌یابد
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • بارندگی‌ها تا روز چهارشنبه در آذربایجان‌غربی ادامه دارد
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد